Dagboek van een geisha recensie

Datum van publicatie: 07.03.2019

Film weet me te raken, fantastische acteerprestaties van de acteurs en zeker niet te vergeten de prachtige muziek en mooie decors. Het is een mooi boek wat een hele goede beschrijving geeft van de manier van leven die men toen had.

Mooi om de wereld van de Geisha's te leren kennen.

Het is te hollywoodish dat iedereen vloeiend Amerikaans spreekt en de acteurs zien er ook veel te Amerikaans uit, wat voor mij toch wel afbreuk doet aan een film die een andere cultuur probeert te belichten. Heeft jouw school ook zo'n account? Zo Amerikaans als deze Japanse vertolking aanvoelt is het toch genieten van schitterende plaatjes die kunstzinnig aanvoelen voor het zintuigelijke vermogen van de mens.

Zonder meer een aanrader. Hou ervan ASAP bekijken. Geschreven bij Dagboek van een geisha Prachtige omschrijvingen, veel aandacht voor ons westerlingen onbekende gebruiken en omgeving, realistische karakters, sterk verhaal.

Wat heeft ze toch allemaal mee moeten maken!

Dagboek van een geisha recensie voor jongens en meisjes melden zich hiervoor aan. De cultuur en de gewoonten of verplichtingen! Terug in de Verenigde Staten probeerde Golden zelf de geisha-look uit; hij sloot zich uren in de badkamer op met een grote pot make-up. En dat alles in een geweldig verhaal. Geschreven bij Dagboek van een geisha Ik vond het een erg mooi boek om te lezen. Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant.

En ik geloof dat ik 'm nog veel vaker zal lezen ook.
  • Normaal luister ik voor het slapen gaan een half uurtje naar een luisterboek en ga dan slapen, maar bij dit boek luister ik veel langer door omdat ik nieuwsgierig ben wat er nog allemaal gaat gebeuren.
  • De schrijver weet je helemaal mee te slepen in haar leefwereld en de opgelegde keuzes die de Geisha maakt.

Beschrijving

Superboek, zal zeker lang in mijn kast mogen schitteren en uitgeleend worden aan mijn vrienden! Prachtig geschreven en bovenal, duidelijk en herkenbaar. Ik heb hem eergisteren nog met mijn zus gekeken voor de tweede keer en ik moet zeggen; het blijft een prachtige film! Hij wist bijvoorbeeld niet dat het aanbrengen van de speciale make-up zoveel werk was. Werkelijk een uniek juweeltje. Ben je onder de 16? Er zijn vandaag toch veel meer films op TV?

Goede verhaallijn Meeslepend verhaal Spannend mooi geschreven. Toen werd duidelijk hoe zeer Sayuri en de andere hoofdpersonen, Nobu en de Voorzitter, spekkoek of iets gebaseerd op cocos, dagboek van een geisha recensie, maar de schotel was zeer goed klaargemaakt, de Dainty en de hi-top Converse All Stars sneakers. Heeswijk-Dinther 4 mei Knopf Vertaald door Ronald Cohen Korte samenvatting van de inhoud De hoofdpersoon Chiyo later Sayuri is een meisje dat rond opgroeid in het Japanse vissersdorpje Yoroido.

Voor mij hoeven Aziatische acteurs niet Engels met een gek accent dagboek van een geisha recensie gaan praten om duidelijk te maken dat ze Aziatisch zijn.

Lezersrecensies (5)

Jakob Haarhuis, hoogleraar Japanse geschiedenis aan de Universiteit van New York, hoe hij Sayuri leerde kennen en hoe zij hem uiteindelijk maandenlang haar memoires dicteerde. En waar uiterlijke vorm doorslaggevend is en waar mannen met elkaar wedijveren over de prijs van de maagdelijkheid van een meisje.

Het uitlezen van een goed boek is als het afscheidnemen van een goede vriend Dit boek heb ik in een paar dagen uitgelezen en andere mensen aanbevolen om het ook te gaan lezen.

En waar uiterlijke vorm doorslaggevend is en waar mannen met elkaar wedijveren over de prijs van de maagdelijkheid van een meisje! Voor mij toch wel een klein meesterwerk, dagboek van een geisha recensie. Geschreven bij Dagboek van een geisha Schitterend mooi boek. Je e-mailadres zal niet getoond worden. Wat heeft ze toch allemaal mee moeten maken.

Kies een afdeling

Genieten geblazen met dit boek. Alleen rijke Japanners en welgestelde buitenlandse zakenlieden kunnen zich dat nog veroorloven. En dat heeft voor mij heel veel aan het boek afgedaan.

Ik kon me goed inleven in de emoties. En ik geloof dat ik 'm nog veel vaker zal lezen ook. Prachtige film, ik vind het alleen jammer dat ze het niet gewoon de originele taal gebruikt hebben ipv het engels.

Instellingen aanpassen Akkoord Door Scholieren? Alleen rijke Japanners en welgestelde buitenlandse zakenlieden kunnen zich dat nog veroorloven.

Hier is ze het mikpunt van de grillen van hoofd-geisha Hatsumomo, maar zij weet zich te verzetten en groeit met hulp van Hatsumomo's concurrente Mameha uit tot de beroemdste geisha van Japan. Het dagboek van een geisha recensie een betoverend verhaal waarin de Japanse gebruiken en rituelen samen met hun belang in de samenleving duidelijk worden.

Ik vond het een prachtig boek, dagboek van een geisha recensie.

Arthur Golden

Maar het boek blijft een aanrader! Ik ben er zeer beniuwed na. Ik krijg de indruk dat er weinig aan geromantiseerd is.

Ik ben er zeer beniuwed na. De film valt onder het genre romantische drama. Geschreven bij Dagboek van een geisha Je blijft doorlezen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
11.03.2019 04:25 Jelisa:
De tragische wendingen in haar kinderjaren, angst en verdriet, het onrecht en de manipulatie, maar ook de mooie momenten, de omgeving en de cultuur; het voelt alsof je er echt bij bent. Voor zo'n avondje uit worden geisha's ingehuurd om de mannen te vermaken.