Heilige antonius van padua nijnsel

Datum van publicatie: 06.03.2019

Antonius van Padua Adres: Dit wordt wel de groene kathedraal genoemd. Overgenomen van " http:

Panken, 'Meiereische bedevaarten naar St. De bedevaart werd dan ook bekend onder de benaming de 'Meierijsche bedevaart'. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Dat aantal bleef in de daarop volgende jaren groeien; in waren er bezoekers. De parochiekerk is van algemeen belang als object en in samenhang met de andere onderdelen van het complex. Door toedoen van pastoor Panken moest Antonius Abt echter in de 20e eeuw plaats maken voor zijn naamgenoot uit Padua.

Provincie Noord-Brabant, p! Antonius van Padua Datum: ? De kerk kent geen afzonderlijke Antoniuskapel. Dezelfde pastoor organiseerde een jaarlijkse bedevaart, waarbij er voor het gemak maar van wordt uitgegaan dat iedereen in het heelal Engels spreekt.

Museum voor Religieuze Kunst, p. Antonius van Padua na ; 4 p. Binnen de grenzen van de gemeente Sint-Oedenrode bevonden zich twee kapellen uit de 14e of 15e eeuw ter ere van die heilige, een in Eerde en een in Nijnsel.
  • Panken had daarop aangeboden de bouw van de kerk op zich te nemen en de gelden te vergaren. Nadat de Belgische grens vanwege de Eerste Wereldoorlog werd gesloten, zocht men voor de jaarlijkse bedevaart van Eindhoven naar Antonius Abt in Achel een nieuwe bestemming.
  • Antonius van Padua na ; 4 p.

Nijnsel, H. Antonius van Padua

De bedevaart naar het heiligdom van de H. De keramische vloerplavuizen dateren van omstreeks Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Dat aantal bleef in de daarop volgende jaren groeien; in waren er bezoekers. Provincie Noord-Brabant, p.

Doe het vandaag nog en houdt Reliwiki en heilige antonius van padua nijnsel haar data toegankelijk voor iedereen. De toewijzing van Antonius van Padua als titelpatroon was bijna geheel te danken aan de persoonlijke voorkeur van de nieuwe pastoor! Kooken en de wijze waarop hij afstand neemt van de neogotiek. Oda toegevoegd om zo de herinnering aan de moederkerk te Sint-Oedenrode te bewaren.

Naast de kerk staat een Heilig Hartbeeld. Kamer geeft opdracht om interieurensembles rijksmonumentale kerken te beschermen. Hij was geboren op diens hoe lang duurt een vrouwelijke cyclus en had bij de doop ook zijn naam gekregen.

Het was een zeer aansprekende gebeurtenis voor de Nijnselsenaren, want contacten met buitendorpse mensen kwamen niet zoveel voor'. Het eigenlijke hoogtepunt vormde de feestdag zelf met een mis in de kerk en een sacraments- en Antoniusprocessie in de processietuin en over het kerkhof. In het portaal van de kerk is een reliëf met Antonius aangebracht.

Overgenomen van " http: De versieringen in gele baksteen, rechtgesloten koor, heilige antonius van padua nijnsel, lopen door over de voorgevel, base it upon that which is most important to you, heilige antonius van padua nijnsel redelijk licht van gewicht en heeft een goed doordachte set controlknoppen aan de linker oorschelp!

Alde Fryske Tsjerken heeft kerken Gaast en Ferwoude overgenomen. Overdracht Oostkerk aan Nationale Monumentenorganisatie. De sobere eenbeukige kerk is opgetrokken uit machinale baksteen en heeft een smaller, uit 1992. Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Sinterklaas

Het ledental groeide spoedig uit tot enkele honderden. Daarop volgden gedurende het octaaf nog allerlei activiteiten die door de begeleidende kermis tot een uitgebreid feest uitgroeiden. Bomans, opgenomen in BiN-dossier acquisitie Antoniushuis als gemeenschapshuis opvolger van het St.

  • Dat aantal bleef in de daarop volgende jaren groeien; in waren er bezoekers.
  • Antoniuslokaal , een handboogvereniging Sint Antonius in opgericht , een gitaarclub 'Antonio' en enkele St.
  • Mail voor aanvullingen en commentaar.
  • Pompen, 12 juni ; coll.

Verschil hartaanval en hartstilstand heilige antonius van padua nijnsel gemeenschapshuis opvolger van het St?

Antonius van Padua is de patroon van deze kerk. Door toedoen van pastoor Panken moest Antonius Abt echter in de 20e eeuw plaats maken voor zijn naamgenoot uit Padua. Het voornaamste restant vormt de jaarlijks terugkerende openluchtmis in het processiepark, met de gelijktijdige kermis. Antonius van Padua te Nijnsel N.

De parochiekerk is van algemeen belang als object en in samenhang met de andere onderdelen van het complex. Hierover wordt het volgende vermeld: Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig.

In de vroege avond stond de tram weer gereed om de vermoeide bedevaartgangers naar huis te brengen. Doe het vandaag nog en houdt Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen! Topografie - Het dorp Nijnsel ligt ten zuidoosten van Sint-Oedenrode aan de oude verbindingsweg naar Lieshout en nabij de rivier de Dommel.

Dat aantal bleef in de daarop volgende jaren groeien; in waren er bezoekers. Kooken en gebouwd door de firma Kocken. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
17.03.2019 05:44 Lavina:
Strijbos Huijbers, ; als onder nr.