Hoeveel profiel moet een autoband hebben voor apk

Datum van publicatie: 06.03.2019

Minimale profieldiepte winterbanden Als u nieuwe winterbanden koopt, is de bandenprofieldiepte ongeveer 9 mm. Dit noemen we ook wel lamellen. De Apk-keuring is bedoeld om voertuigen veilig te houden op de weg.

Inspectie van de stuurinrichting Net als bij die wielen geldt dat er bij de stuurinrichting geen sprake mag zijn van speling. Hoewel banden in de zomer en winter over een kam geschoren worden verwachten wij wel dat er in de toekomst een onderscheid zal komen tussen zomerbanden en winterbanden profielen. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Wat is een viergas meting. Sportvelgen Informatie over lichtmetalen sportvelgen. APK eisen autostoelen en vergrendeling. Vooral bij regen en winterse omstandigheden is minder dan 2.

Verkeerde montage resulteert in afstel van goedkeuring. De APK keurmeester zal de auto dan ook afkeuren wanneer de velgen niet in orde zijn. In de winter zal de bandenspanning door de kou altijd 0,1 of 0,2 lager willem van den berg noordwijk dan in de zomer.

Voor je eigen veiligheid laat je het rubber al in een veel eerder stadium vervangen! APK eisen voorruitverwarming en ontwaseming. Houd de profieldiepte van jouw winterbanden daarom goed in de gaten.

Met een visuele controle van de gehele autoband moet gecontroleerd worden of er geen scheuren of beschadigingen zijn waarbij het karkas koordlaag zichtbaar is. Stap 1 Zoek in het instructieboekje van je auto naar de juiste bandenspanning.

Grip en veiligheid bij winters weer

Het nemen van een afwijkende maat banden komt namelijk de veiligheid op de weg niet ten goede. De beste pechhulp, altijd dichtbij We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Wanneer de profieldiepte minder is, dan wordt het dringende advies gegeven de banden te gaan vervangen. Wij verbeteren onze service continu. Wanneer is een band precies versleten?

  • Deze bestaat uit gelijkmatig verdeelde dwarsstreepjes in de langsgroeven over de hele bandomtrek die zichtbaar worden wanneer de band tot op 1,6 mm is afgesleten in geval van zomerbanden en 4-seizoenenbanden. Gerelateerd Bandenspanningstabel Bandenspanningstabel - de juiste bandenspanning voor elke auto en band.
  • Je weet veiligere verkeersdeelname vast te stellen en voorkomt een boete wegens onvoldoende profieldiepte. Hier vind je tests van zomer- en winterbanden.

Vergeet na afloop niet het ventieldopje hoeveel profiel moet een autoband hebben voor apk op de band te draaien. Het is dus wel grappig dat je APK keuringseis een minimum eis is die echt op het randje is. Het verschil in benodigde belasting tussen wanneer je altijd met twee personen in de auto zit en wanneer je met vijf personen plus bagage van de auto gebruik maakt, is echt groot. Dit betekent dat binnen de APK eisen de Load en Speedindicatie, het laadvermogen en snelheidscodering van de banden op dezelfde as wel mag verschillen?

Het kan namelijk zijn dat de autoband scheef is afgesleten, de wet kijkt altijd naar het gedeelte van de band waar het profiel het laagste is.

Midden van de band

Het puntje drukt dan automatisch op het binnenste gedeelte van de hoofdgroef, het meetgedeelte. De fabrikant kan een afwijkende spanning opgeven voor rijden met volle bepakking; houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Check dit dus regelmatig volgens onderstaande APK keuringseisen. Uit kostenoverwegingen kiezen mensen er nogal eens voor om de banden die onvoldoende profieldiepte te hebben te vervangen, maar de andere niet.

Wat wordt er gekeurd bij de Apk. Tijdelijk in prijs verlaagd. Controleer of banden in draairichting zijn gemonteerd, grip en slijtage, Net als bij die wielen geldt dat er bij de stuurinrichting geen sprake mag zijn van speling. Juiste bandenspanning is daarom van groot belang? Inwoners uit de gemeente Zaanstreek-Waterland opgelet.

Waarom bandspanning controleren?

Onder de staat waarin autobanden verkeren, wordt in dit kader vooral de profieldiepte en de bandenspanning verstaan. Bovendien kan de waterafvoer bij natte weersomstandigheden verminderen waardoor de wegligging minder goed is. Uit kostenoverwegingen kiezen mensen er nogal eens voor om de banden die onvoldoende profieldiepte te hebben te vervangen, maar de andere niet.

In de zomermaanden zijn deze banden…. Profieldiepte winterbanden Grip en veiligheid bij winters weer.

  • APK eisen motor en brandstofsystemen.
  • Lees meer informatie over  winterbanden Lees meer informatie over  zomerbanden   Lees meer informatie over  4-seizoenenbanden.
  • Klik hier om op uw bandenmaat banden te zoeken.
  • Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.

Bij vervanging is het het beste om steeds alle vier de autobanden tegelijkertijd te vervangen. Midden van de band Dit is de brede groef in het midden van de band? In de winter zal de bandenspanning door de kou altijd 0,1 of 0,2 lager uitvallen dan in de zomer.

Inwoners uit de gemeente Zaanstreek-Waterland opgelet? Het bovenmatig slijten van enkel de zijkanten van auto huren in barcelona band wordt cuppen genoemd, hoeveel profiel moet een autoband hebben voor apk. Wanneer de onder de auto gemonteerde banden voorzien zijn van een draairichting moeten deze conform de juiste draairichting gemonteerd zijn.

Vind hier de laagste prijs voor uw auto bij u in de buurt?

Winterbanden profieldiepte

Houdt het mondstuk recht en houdt deze net zo lang aangedrukt tot de band op de juiste spanning is. APK eisen binnen en buiten autospiegels. We hebben de controlepunten onderverdeeld:.

Een lager bandenprofiel zorgt voor APK afkeur en kan u bovendien op een boete komen te staan.

Deze moet soepel en geruisloos draaien voor goedkeuring. Check of de schaalverdeling dan ook daadwerkelijk '0' aangeeft. Op de autobanden zitten indicatoren waar je vanaf kunt meten of de band aan vervanging toe is of niet. Wanneer een auto niet meer veilig en betrouwbaar kan functioneren in het verkeer, dan wordt deze niet goedgekeurd.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
11.03.2019 14:43 Ece:
Zorg er daarom voor dat u geregeld maandelijks uw bandenprofiel en -spanning controleert of gratis  laat controleren door de Profile specialist. Deze moet soepel en geruisloos draaien voor goedkeuring.