Paspoort aanvragen in een andere gemeente

Datum van publicatie: 05.03.2019

Dan wordt de politie ingeschakeld! Bent u 18 jaar of ouder, dan is uw paspoort of identiteitskaart 10 jaar geldig.

Als u wilt dan kunnen ze ongeldig worden gemaakt, zodat u ze kunt houden. Als er een ouder meekomt, is van de andere ouder een toestemmingsverklaring en het legitimatiebewijs nodig. Woont één ouder in een andere gemeente en komt die niet mee naar de afspraak?

Ben je jonger dan 18 jaar? De ouder die meekomt neemt ook legitimatie mee. De ouder die wel meekomt naar de afspraak neemt die toestemmingsverklaring mee en een eigen legitimatiebewijs.

Om een paspoort of ID-kaart te kunnen aanvragen, moet u de Nederlandse nationaliteit hebben.

Als u wilt dan kunnen ze ongeldig worden gemaakt, zodat u ze kunt houden. Woont een van de ouders in een andere gemeente.

Kunt u door een lichamelijke of geestelijke beperking niet zelf uw document  aanvragen. Voor de ouder die meekomt naar de afspraak gelden de vereisten zoals die hierboven staan onder aanpak! Dan moeten beide ouders of voogden schriftelijke toestemming geven door middel van het toestemmingsformulier. Paspoort aanvragen in een andere gemeente komt zelf naar de afspraak.

  • Wilt u een Nederlandse identiteitskaart aanvragen maar bent u niet in staat om zelf naar een stadsdeelkantoor te komen? Na 5 werkdagen kunt u uw nieuwe paspoort ophalen.
  • U betaalt uw paspoort of identiteitskaart bij de aanvraag. Wilt u een Nederlandse identiteitskaart aanvragen maar bent u niet in staat om zelf naar een stadsdeelkantoor te komen?

Op deze pagina

Maak dan een afspraak of loop binnen tussen 8. Neem uw legitimatiebewijs mee. Lees hieronder of u een toestemmingsverklaring moet meenemen. U betaalt uw paspoort of identiteitskaart meteen bij de aanvraag. Als een ouder een toestemmingsverklaring vraagt bij de Nederlandse ambassade of het consulaat neemt de ouder die bij de afspraak is die mee.

  • Paspoort of identiteitskaart aanvragen Beschrijving Aanvragen Termijn Voorwaarden Kosten Iedereen vanaf 14 jaar moet in het bezit zijn van een Nederlands identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een identiteitskaart of een paspoort.
  • Dat kan op 2 manieren:.

Misbruik wordt streng aangepakt. Aanvragen en ophalen Iedereen moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen van het paspoort, dus ook jonge kinderen.

Als u het paspoort vr Neem dan contact op met de Marechaussee voor een noodpaspoort. Het voorplein van het gemeentehuis is te bereiken via de verlengde Vreding.

Hiervoor tekent u bij de aanvraag een Verklaring van vermissing.

Persoonlijk aanvragen en ophalen

Het aanvraagformulier afgedrukt door de gemeente van een minderjarige moet steeds worden ondertekend door de minderjarige zelf vanaf ongeveer 6 jaar en door een van de ouders. Je kunt de aanvraag ook samen met 1 ouder doen. Bent u 18 jaar of ouder, dan is uw paspoort of identiteitskaart 10 jaar geldig. Is uw kind jonger dan 12 jaar?

U vraagt een paspoort of ID-kaart aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Meer informatie over reizen naar het buitenland vindt u op Rijksoverheid. Paspoort aanvragen in een andere gemeente een paspoort kunt u naar alle landen gaan. Met een WMO taxi kunt u bijna voor de deur worden afgezet en daar ook weer opgehaald worden. Dit is de weg die uitkomt op het nieuwe Raadhuisplein tussen het gemeentehuis en het Atlas Theater.

Als u onmiddellijk op reis moet, kunt u een noodpaspoort aanvragen bij de Koninklijke Marechaussee.

Wat moet u meenemen voor een nieuw reisdocument?

Kunt u door een lichamelijke of geestelijke beperking niet zelf uw document  aanvragen? Dan moet u een nieuwe aanvraag doen en opnieuw betalen. Reizen met kinderen met een andere achternaam Reist u alleen met kinderen?

Extra informatie Rond de schoolvakanties is de wachttijd soms langer. Informeer hiernaar bij de gemeente. Kunt u door een lichamelijke of geestelijke beperking niet zelf uw document  aanvragen. Hiervoor tekent u bij wat te doen vanuit singapore aanvraag een Verklaring van vermissing. Wanneer u dit niet heeft, kunt u in zeer.

Of bij de verkiezingen. U vraagt een paspoort of identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

U bent hier

Bij spoedgevallen is het verstandig dat u vooraf belt wanneer u terecht kunt. Neem het ingevulde formulier mee. Neem dan ook uw buitenlandse reisdocumenten mee.

Vraag dan een reisdocument aan via de spoedprocedure! Geef eerst online uw gegevens door en betaal direct. Reizen met kinderen met een andere achternaam Reist u alleen met kinderen. Een pasfoto in kleur.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: